18 dagen
Duur
Cusco
Vertrekpunt
55-70%
Alleenreizend
20-28 jaar
Gem. leeftijd

Wil je Peru, Argentinië en Brazilië proeven? Deze kleurrijke botsing van culturen treedt in de voetsporen van de Inca’s in Machu Picchu, duikt in jungle-avonturen in de Amazone, leert je de tango en proeft empanadas in Buenos Aires en laat het feest beginnen in de bakermat van carnaval: Rio. Vergeet alleen maar te proeven – deze 18-daagse odyssee is een feest voor de zintuigen.

HIGHLIGHTS
Cusco Sacred Valley
Machu Picchu Watervallen van Iguazu
Lima Rio de Janeiro
STARTPUNT Cusco, Peru
EINDPUNT Rio de Janeiro, Brazilië
INCLUSIEF
17 overnachtingen Professionele gids/reisleiding
17x ontbijt, 2x lunch, 6x diner Diverse excursies
Stadstour grote steden Binnenlandse vluchten
EXCLUSIEF
Intercontinentale vluchten
Optionele excursies
Visa

1

Dag 1: Cusco

Een nieuw Latijns-Amerikaans avontuur! Shop handgemaakte sieraden en houtwerk, struin door de straten met kinderkopjes of over de San Pedro markt. Vandaag is echt wat je er zelf van maakt!
2

Dag 2: Cusco - Sacred Valley

We verlaten Cusco en gaan met onze privébus naar de Heilige Vallei. Hier begint onze reis naar de ruïnes en de mystiek van dit land pas echt. Maar eerst, lama’s. Een iconisch symbool van Peru, we stoppen bij een lama boerderij om wat liefde te tonen aan deze harige favorieten van dichtbij, en we hebben het over de hele bultrug familie – lama´s, vicuna´s en alpaca´s. Daarna stoppen we om de oude Inca kunst van het weven in de praktijk te zien door een groep getalenteerde lokale ambachtslieden. Tijdens de hele reis moet je goed op je omgeving letten – er is een kans om de Inca landbouwtechniek van terrassen en andere lokale manieren van leven te zien. Wil je weten wat de Peruanen voor hun plezier doen? Je krijgt de kans om het traditionele spel “Sapo” te spelen, en wat dat precies inhoudt laten we aan de verbeelding over…

Onze verkenningstocht door de Heilige Vallei begint met een rondleiding door de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo. Onze lokale gids geeft je uitleg over beide ruïnes, waarbij we eerst de ronde terrasvormige Pisac-ruïnes bezoeken, die dateren uit de jaren 1400. Als we verder gaan naar Ollantaytambo, het basiskamp voor degenen die morgen de trekking maken, stillen we de droge mond met een zelfgemaakt Chicha de Jora-brouwsel. Dit kleine stadje mag dan klein zijn in geografisch opzicht, maar wat het mist in grootte maakt het goed in houding, met ambachtelijke winkels en cafés die zich uitstrekken over de straten en de brullende Urubamba-rivier die zorgt voor het perfecte natuurlijke achtergrondgeluid. Voor degenen die morgen aan de Inca Trail beginnen, is dit de laatste kans om nog wat laatste benodigdheden in te slaan (sokken, sokken en nog eens sokken). Voor alle anderen is het tijd om de sfeer op te snuiven, met andere reizigers rond te hangen en gewoon een gevoel te krijgen voor dit iconische stadje.

3

Dag 3: Sacred Valley - Aguas Calientes

Voor degenen die niet aan boord gaan van de Inca Trail, is de ochtend vrij om te genieten van de omringende weelderige bergen van Ollantaytambo.

Voel je de opwinding toenemen? Ja, dat zijn zo ongeveer de gevoelens wanneer Machu Picchu letterlijk aan de horizon staat. Vanmiddag stappen we op de trein naar Aguas Calientes, een schattige stad op zich, compleet met brullende rivier, schilderachtige bruggen en lokale trefpunten, maar vooral bekend als de toegangspoort tot Machu Picchu. We zullen degenen ontmoeten die voor de eendaagse trektocht hebben gekozen, en in feite de avond doorbrengen om elkaar op te vrolijken voor wat er morgen gaat komen.

4

Dag 4: Aguas Calientes - Cusco

Opwindingsniveaus op een historisch hoogtepunt, de dag waar we allemaal op hebben gewacht is eindelijk aangebroken – het is Machu Picchu-tijd! Machu Picchu, gebouwd rond 1450 op het hoogtepunt van het Inca-rijk, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de zeven wonderen van de nieuwe wereld. We zullen worden getrakteerd op een rondleiding door het gebied en genieten van wonderen als de Tempel van de Drie Vensters en Wayana Picchu (de piek die je ooit in elke Machu Picchu-afbeelding ooit hebt gezien), en natuurlijk heb je wat alleen tijd om de omgeving te verkennen zoals alleen jij dat kunt. Dit is een groot oud vinkje op de lijst met levensdoelen, dus geniet van elke seconde.

Terug in de trein vertellen we over onze once-in-a-lifetime ervaring terwijl we teruggaan naar Cusco. De vorige keer stond in het teken van het leren kennen van de stad, dus nu je je oriënteert, kun je echt verdwalen tussen de marktkraampjes en geplaveide straten, misschien zelfs echt lokaal gaan door een portie cuy uit te proberen.

5

Dag 5: Cusco

De afgelopen dagen zijn behoorlijk vol geweest, dus vandaag draait alles om het zoeken naar de broodnodige rust. Ga lekker liggen in het hotel en drink dan verse koffie uit de bergen op de Plaza de Armas, of maak een wandeling door de stad om een ​​of tien alpacatruien op te halen (ze zijn super knus). Kun je die smaak voor avontuur niet van je afschudden? We horen je.
6

Dag 6: Cusco - Jungle Lodge

We nemen afscheid van Cusco en stappen op onze inbegrepen vlucht over de Andes naar de stad Puerto Maldonado. Met het geluid van ara’s en toekans die ons verwelkomen, kan dit maar één ding betekenen… het is jungletijd.

Een korte rondleiding door de stad onthult kleurrijke fruitkraampjes, openluchtmarkten en lokale bewoners die hun dag doorbrengen. Maar nu zijn we weer onderweg en willen we gewoon naar de jungle. Wat is alleen per boot bereikbaar, gemaakt van hout en klei en omgeven door de geluiden en kleuren van de natuur? Antwoord: onze regenwoudlodge, uw zalige thuis voor de nacht. We zullen trek krijgen voor het eten door naar de luifeltoren te wandelen, en na een smakelijk huisgemaakt diner gaan we verder met onze buitenactiviteiten door eropuit te gaan om kaaimannen te spotten – een lid van de alligatorfamilie afkomstig uit de Amazone. Vanavond belooft er een te worden voor de verhalenbank als je in slaap valt in je kamer met open muren met de exotische geluiden van de omliggende jungle.

7

Dag 7: Jungle Lodge

Als het levendige ochtendgezang van de junglevogels je niet al vroeg wakker heeft gemaakt, zal het vooruitzicht van het Tres Chimadas-meer vol met dieren in het wild dat wel doen. Tijdens onze catamarancruise in de ochtend zullen we prehistorische hoatzin-vogels en gigantische rivierotters spotten. Tevredenheidsniveau hoog, de rest van de middag is helemaal van jou – klimmen in de boomtoppen of kajakken, vink je een van de vakjes aan? Moe en hongerig na weer een avontuurlijke dag, gaan we terug naar de lodge voor de nacht. Na zo’n epische dag vol junglecapriolen, gokken we dat een goede nachtrust en een paar leuke groepshangs behoorlijk hoog op de agenda staan.
8

Dag 8: Jungle Lodge - Lima

Vandaag is onze laatste dag in Peru voordat we naar het oosten gaan, naar Argentinië en Brazilië, dus hoe kunnen we die beter doorbrengen dan een laatste nacht in de stad waar het allemaal begon? Via Puerto Maldonado halen we onze vlucht naar onze vertrouwde bestemming, Lima.

De opties voor je vrije avond in Lima zijn gevarieerd en eindeloos. Ga misschien naar de trendy wijk Miraflores, hang rond in Parque Kennedy of kies voor een laatste bord verse ceviche in de stad waar hij het meest bekend om staat. Eén ding is zeker, we weten dat je je Peruaanse been zult roosteren met een laatste pisco sour, want morgen neemt de nectar een uitgesproken rode en rijke wending als we Argentinië binnenrijden.

9

Dag 9: Lima - Buenos Aires

Wie is er klaar voor een nieuw land? Dat klopt globetrotters, we zijn op en weer weg vanmorgen (hoeveel inbegrepen vluchten zijn dat nu?) in de richting van het Land van Zeven Continenten. Alles aan Argentinië geeft ons de kriebels, en we weten dat je er net zoveel van gaat houden als wij. Maar genoeg lyrisch, we hebben een nieuwe stad te veroveren…

De meest kosmopolitische stad van Zuid-Amerika zal zich voor ons uitspreiden als een schatkist die wacht om geopend te worden terwijl we afdalen naar Buenos Aires, en we hebben nog 4 nachten te besteden in de Argentijnse hoofdstad. Als de 4,5 uur durende vlucht je een beetje gek heeft gemnaakt, houd het dan misschien rustig in de middag, maar voor de stuiterballen onder jullie hebben we genoeg om je bezig te houden. Vanavond ontmoet je de deelnemers voor de volgende epische 10 dagen.

10

Dag 10: Buenos Aires

Dit is je kans om de volledige Porteno (lokale bevolking van Buenos Aires) ervaring op te doen. Waarom ga je deze ochtend niet een kijkje nemen n de kleurrijke wijk La Boca? Vanavond gaan we naar een tangoshow. Probeer het zelf, geniet van het eerste Argentijnse eten en kijk hoe de profs je laten zien hoe het moet.
11

Dag 11: Buenos Aires

Vandaag heb je de mogelijkheid om een dagexcursie naar Tigre te maken. Leer meer over de geschiedenis en cultuur van de inwoners van de “isleños”. Als je liever aan de andere kant van de grens blijft, kun je Buenos Aires vandaag op jouw manier verkennen.
12

Dag 12: Buenos Aires

Nu je Buenos Aires kent als een Porteño, is de dag aan jou om te verkennen! Doe mee aan een dagje Polo, waar je meer te weten komt over het traditionele Argentijnse spel, leer hoe je het moet spelen en doe zelfs mee aan een eigen spelletje. Als je je meer op je gemak voelt op het water, kies er dan voor om de Tigre-delta te verkennen tijdens een ontspannende boottocht, of als je op het droge wilt blijven, geniet dan van een korte fietstocht door de omliggende gebieden. Wat je ook kiest, we duiken allemaal in een heerlijke regionale lunch. Als het weer het toelaat, kunt je zelfs zwemmen en kajakken. Verliefd op het stadsleven van Buenos Aires? Breng dan wat tijd door met het verkennen van de musea en/of de winkels in Palermo. Er is echt voor elk wat wils.
13

Dag 13: Buenos Aires - Iguazu Falls

Opstaan, Latijns-Amerikaanse avonturiers, we hebben nog een vlucht te halen – naar Brazilië…

Als we in Puerto Iguazu landen, springen we over de grens en graven we voor het eerst onze tenen in de Braziliaanse bodem, waar we een verbazingwekkend natuurwonder aanschouwen. Luister goed naar al die oohh’s en aahh’s. De Iguazu-watervallen, een verzameling van 275 individuele watervallen, strekken zich uit over zowel Brazilië als Argentinië, met aan beide zijden adembenemende UNESCO-werelderfgoedparken en uitzichten. TVandaag draait alles echter om de Braziliaanse kant, en wat is een betere manier om de watervallen vanuit elke hoek te bekijken dan met een optionele helikoptervlucht, waarmee de term ‘vogelperspectief’ naar een heel nieuw niveau wordt getild. Kom op – trakteer jezelf! Voor degenen die met de voeten op de grond blijven, neem de tijd om het Parque Nacional do Iguaçu te verkennen. Vanavond is er een diner met een stevige punch – we trakteren je op een authentiek Braziliaans BBQ-diner.

14

Dag 14: Iguazu Falls

Iguazu we zijn nog niet klaar met je! Gisteren draaide alles om de Braziliaanse kant, maar vandaag gaan we terug naar Argentinië om te zien wat de deal is aan deze kant van de watervallen. We maken een wandeling naar de rand van Devil’s Throat, de hoogste van de 275 watervallen, en voor de liefhebbers is er zelfs de mogelijkheid om het water op te gaan met een speedboottocht door de nevel van de watervallen. Verfrissend? Dat kun je wel zeggen… Neem de tijd om de hele dag op verkenning te gaan en probeer het eeuwenoude debat te ontrafelen- welke kant is beter?
15

Dag 15: Iguazu Falls - Rio de Janeiro

Tot later Iguazu – Rio, we komen eraan…
Als Rio één ding weet, is het hoe je moet feesten, dus plezier hebben in deze levensliefhebbende stad is al vanzelfsprekend. Maar eerst: laten we onze omgeving een beetje beter leren kennen. Na een snelle oriëntatietour is de middag aan jou om te verkennen zoals je wilt, maar gezien de ligging van ons hotel aan het strand, denken we dat je maar aan één ding denkt.
16

Dag 16: Rio de Janeiro

Bekijk vandaag de stad van bovenaf met een deltavlieger om Rio in al haar glorie te zien. Dan is deze middag helemaal voor jou, en het klinkt alsof Copacabana Beach jouw naam roept. Of als er een wedstrijd in de stad is, kijk hoe de meesters van het voetbal het doen zoals niemand anders dat kan, terwijl je geniet van de gekke sfeer die samengaat met de nationale sport.
17

Dag 17: Rio de Janeiro

Excuseer ons terwijl we in onze caipirinha’s huilen – vandaag is onze laatste volledige dag op reis. Maar voordat de emoties te hoog oplopen, laten we ervoor zorgen dat we de dag knallend afsluiten, in Rio-stijl. Eerst brengen we een bezoek aan Christus de Verlosser, een nieuw wereldwonder. Met een indrukwekkende hoogte van 30 meter werpt dit religieuze monument een schaduw over de stad eronder, en het zal een moment zijn dat je niet snel zult vergeten. Hoe klinkt een boottocht vanmiddag? Met cocktails, muziek en goede tijden, zou het onbeleefd zijn om dat niet te doen. Daarna genieten we samen van een inbegrepen afscheidsdiner.
18

Dag 18: Rio de Janeiro

Vanmorgen komt er eindelijk een einde aan dit avontuur van epische proporties. Knuffel het uit met de nieuwe vrienden die je nu als familie beschouwt, en verdomd goed, je bent al bezig met die reünietourplannen. Europa volgende zomer, iemand?